FORGOT YOUR DETAILS?

shadow

Odzież Gastronomiczna HORECA, Zapaski Gastronomiczne, Fartuchy Kucharskie, Czapki i Daszki Gastronomiczne, stroje dla kelenerów, uniformy personelu hotelowego

Gastronomia to branża, która już od wielu pokoleń zyskała bardzo wysoką pozycję na rynku gospodarczym. Wysoko rozwinięte społeczeństwa w 70% swoje posiłki zamawiają właśnie w restauracjach lub z dowozem do domu. Dziś jest to branża, w którą warto inwestować i skupiać się na rozwijaniu swojej działalności gastronomicznej, ponieważ może przynosić bardzo wysokie zyski. Wraz z jej rozwojem w siłę rośnie również konkurencja na tym rynku, a co za tym idzie coraz wyższa jakość usług gastronomicznych oraz wyższe wymagania klienteli. Dziś nie tylko liczy się smak dania, a może i nawet stanowić drugoplanową rolę wśród całej atmosfery w restauracji i wrażeń wizualnych, które wywiera na nas lokal, jakiemu daliśmy szansę, aby nas pozytywnie zaskoczył i może stał się naszą ulubioną knajpką. Pierwsze wrażenie  jakie dochodzi do gości to oczywiście wystrój restauracji, ale już po wybraniu stolika kolejnym jest zbliżajacy się do nich uśmiechnięty kelner. Nasz wzrok również przykuje jego strój. Przy wyborze odzieży gastronomicznej dla kelnerów zwróćmy uwagę na służbową koszulę oraz zapaskę lub fartuch. Uszyte z sztywniejszego materiału będą dłużej się dobrze prezentować, a logo restauracji wyhaftowane bądź nadrukowane uwydatni się. Każda część odzieży gastronomicznej powinna być z logo, tworząc spójną całość jako uniform danej restauracji. Barman, kelner hostessa, każdy powinien mieć odpowiednio wybrany model stroju dla siebie i tak np kelnerzy będą się świetnie prezentować w koszulach i zapaskach kelnerskich, hostessy w wdzięcznych fartuszkach gastronomicznych, natomiast barmani w prawdziwych kitlach barmańskich. Przy wyborze odzieży gastronomicznej nie powinna nas również zaskoczyć sytuacja gdy klient poprosi o podejście kucharza, ponieważ będzie chciał osobiście pogratulować dania. Podczas gotowania wystarczy biały kitel kucharski, ale na kontakt z gościem obowiązkowymi elementami będą czapka kucharska, fartuch oraz bluza kucharska. Młodsi pomocnicy jeśli pracują na kuchni będą odpowiednio prezentować się w daszkach kucharskich oraz zapaskach do gotowania. Jeśli dalej nie masz wizji jak ubrać swój zespół, który pracuje na wizerunek twojej restauracji bezpłatnie zaoferujemy pomoc przy doborze odpowiednich części odzieży gastronomicznej uwzględniając charakter twojego lokalu oraz budżet jakim dysponujesz. Czasem nawet niewielkie zmiany w odzieży służbowej twoich pracowników bardzo pozytywnie wpłyną na odbiór restauracji.

TOP